Vaarroutes

Breda is prachtig vanaf het water. Tijdens de lente, de zomer en in het najaar, elk seizoen heeft zijn eigen charmes. We varen door Breda met open sloepen waardoor iedereen kan genieten van het prachtige uitzicht. 

'Ik wist niet dat er zoveel water is in Breda en dat het zó mooi is vanaf de Singel.'

Dit is de meest gehoorde kreet van onze gasten aan boord. Zelfs van mensen die al jaren in Breda wonen!

De route en bezienswaardigheden*
We vertrekken vanaf de nieuwe haven in het centrum van Breda. Een korte tocht van 1 uur vaart de Singel om het centrum volledig rond. Hierbij varen we onder andere langs het Spanjaardsgat, de KMA, het kasteel van Breda, het Valkenbergpark, de vroegere Bierbrouwerij, de beroemde Koepelgevangenis, Rietveld woningen, de Seelig Kazerne, de Sint Annakerk en de Kapucijnenkerk. De tocht eindigt weer in het centrum, in de Nieuwe haven.

De meest geboekte tocht van 2 of 2,5 uur begint in het centrum en zal eerst een gedeelte van de Singel bevaren. Halverwege de Singel gaan we de Mark op en varen we door de wijken Boeimeer en het Ginneken. We varen naar het prachtige natuurgebied het Markdal. Dit is het punt waar we keren bij een tocht van 2 uur. Bij de tocht van 2,5 uur varen we nog verder door tot de sluis bij Ulvenhout om daar vervolgens te keren. We varen daarna terug naar de Singel om de route te vervolgen tot de Haven in het centrum van de stad.

Let op! Voor de Loungeboot en Terrasboot gelden andere routes vanwege hun snelheidsbeperking.

* Doordat wij te maken hebben met waterstanden moeten wij soms afwijken van onze geplande route en een vervangende route nemen.